KMC Logo
 √ Nederlands   English

Concentratie: Het geluk van de mediteerder (Nijmegen)

04 november 2017

De belangrijkste functie van deugdzame concentratie is om de geest kalm en vredig te maken. Tegenwoordig vinden we het heel moeilijk om simpelweg te genieten van innerlijke vrede. Dit toont aan dat het belangrijk is om te leren over concentratie.

Als onze geest door concentratie vrij is van de onophoudelijke stroom van afleidingen wordt hij kalm en vredig. We ervaren dan een bron van geluk in onszelf. Hierdoor neemt ons sterke verlangen naar uiterlijke bronnen van plezier vanzelf af en vinden we werkelijke tevredenheid.

Concentratie geeft ons de vrijheid alles te bereiken wat we maar wensen. Zonder concentratie heeft onze geest geen vrijheid, maar is gedwongen te gaan waar hij ook maar wordt geleid door gehechtheid, haat of andere misleidingen. Een persoon die een goede, deugdzame concentratie heeft, heeft controle over zijn geest en zijn geest doet wat hij wil, als een goed getraind paard dat zijn berijder gehoorzaamt. Hierdoor is het mogelijk uiteindelijk de hoogste spirituele doelen te bereiken.

Locatie: Terra, Bosduifstraat 1, Nijmegen

Tijd: 13.30-17.00

Programma:

13.30 - 15.00 eerste sessie

15.00 - 15.30 pauze

15.30 - 17.00 tweede sessie

De halve dagcursus wordt geleid door Gen Kelsang Namkhyen. De kosten bedragen 20 euro per persoon. Voor meer informatie en/of boekingen neem alstublieft contact op met het KMC. Voor boekingen kunt u ook gebruik maken van dit formulier.

hier nog wel