7 dingen om op te letten bij het kopen van een espressomachine

Espresso machine

Het aanschaffen van een nieuwe machine zal vrij eenvoudig zijn. Onthoud de 7 dingen waar u op moet letten in een espressomachine om het meeste uit uw geld te halen en alle functies te krijgen die u echt nodig hebt. Het is helemaal niet moeilijk en u moet er alleen voor zorgen dat de machine bij uw levensstijl past. De drankkeuze, het volume en de keuken van iedereen is anders, dus alles op de lijst zal je perfecte gids zijn.

1. Duurzaamheid

U moet weten hoeveel de espressomachine aankan voordat u deze aanschaft. Een professionele espressomachine moet de hele dag kunnen werken zonder storingen. Een kleine, budgetvriendelijke espressomachine kan breken of oververhit raken als deze de hele dag wordt gebruikt.

Het kunnen omgaan met veel druk staat voorop. Koop gewoon GEEN goedkope machine en het komt wel goed.

Lees hoeveel koffiebonen de espressomachine kan bevatten en of er een externe molen aan is bevestigd. Je moet ook weten hoeveel water het reservoir kan bevatten en hoeveel kopjes espresso het kan maken tijdens elke koffiezetsessie. Als je veel brouwt, neem dan een machine met een hogere capaciteit.

Duurzaamheid

2. Maalcapaciteit

Bij espressomachines zijn er twee soorten maling: met een ingebouwde molen of een losse molen. Espressomachines zonder ingebouwde molen hebben een aparte molen nodig. Ik heb een paar artikelen over de beste automatische en handmatige externe molen als je die nodig hebt. Alleen de duurdere automatische machines worden geleverd met de ingebouwde slijpmachines.

Als je veel brouwt of als een heleboel mensen de machine gebruiken, zorg er dan voor dat je een molen met een hogere capaciteit krijgt.

Ingebouwde koffiemolens zijn het handigst, maar kijk of u de gemalen koffie na het malen in de mand moet doen. Dit is een extra stap. Sommige machines laten de maling zonder uw hulp rechtstreeks in de mand vallen. Pure gelukzaligheid!

3. Wateropslag

De meeste espressomachines kunnen genoeg water bevatten om tot 8 kopjes espresso te maken. Als je meer dan dat nodig hebt, maak je een heleboel espresso! Sommige machines hebben watertanks met kleine vultuitjes. Voor deze machines is het handig om een ​​trechter te hebben.

Grote, hoogwaardige espressomachines zijn ontworpen om op een waterbron aan te sluiten, zoals een koelkast met een waterdispenser. Voordat u dit type espressomachine aanschaft, moet u nagaan of uw leidingen anders moeten worden gelegd om er ruimte voor te maken.

Dit is meestal voor commerciële machines en de hieronder genoemde zijn bedoeld voor thuisgebruik en hebben geen dure aansluiting nodig

4. Schuimvermogen

De meeste espressomachines kunnen dranken op basis van espresso maken, zoals lattes, cappuccino’s en macchiato’s. Als je van deze brouwsels houdt, zorg er dan voor dat je een espressomachine koopt die wordt geleverd met een opschuimer die de onder druk staande melk opschuimt.

De meeste espressomachines worden met het opschuimer geleverd, tenzij je voor een heel goedkope machine gaat. Houd er rekening mee dat sommige goedkopere apparaten het niet hebben en alleen espresso maken.

Wateropslag

5. Gemakkelijk schoon te maken

Ontdek hoe eenvoudig de espressomachine die u wilt, kan worden gedemonteerd en weer in elkaar gezet. Het schoonmaken van de espressomachine kan een hele klus zijn, maar het is nodig om het zo nu en dan te doen om het op een hoog niveau te laten werken.

Het waterreservoir, het opschuimapparaat, de kopjes en de rest van de onderdelen die aan vocht worden blootgesteld, moeten na gebruik altijd goed worden schoongemaakt en gedroogd.

ZORG ERVOOR dat u ook de juiste zeep moet gebruiken om de onderdelen schoon te maken. Als ze niet goed worden afgespoeld, zal harde zeep je espresso vreselijk laten smaken.

6. Gemak van opslag

Als u niet dagelijks koffie drinkt, moet u eens kijken hoe gemakkelijk u de gewenste espressomachine kunt opbergen. Een grote espressomachine kan moeilijk veilig op te bergen zijn. Ze kunnen zwaar zijn!

Bijvoorbeeld: als u het niet in een keukenkast kunt opbergen, moet u het misschien in de garage opbergen, waar het gevaar kan lopen te roesten, omgestoten te worden en erop te vallen door de andere dingen die u daar opslaat. Als je niet veel werkbladruimte hebt, ga dan voor een compactere machine.

Gemak van opslag

7. Aesthetiek

De factoren die een espressomachine esthetisch aantrekkelijk maken, moeten niet stoppen bij de vraag of hij mooi op het aanrecht in de keuken, salontafel of eettafel zou willen staan. Er zijn verschillende andere kritische factoren, waaronder de plaatsing van de tuit, de lengte van het snoer en de kleur of het materiaal dat de buitenkant zou dragen.

7 dingen om op te letten bij het kopen van een espressomachine

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top