Hoe u uw koffiemolen reinigt

Koffiemolen

Als u een van de vele koffiedrinkers bent die graag uw eigen bonen maalt, bent u waarschijnlijk ook een van de vele mensen die zich afvragen hoe u uw koffiemolen goed en volledig schoonmaakt. Wist je dat het schoonhouden van je koffiemolen de kwaliteit van je favoriete ochtenddrankje daadwerkelijk kan veranderen?

Er zijn een paar verschillende tips en trucs die u kunt proberen om uw koffiemolen schoon te maken. Voordat u al uw tijd en moeite gaat steken in het schoonmaken van uw koffiemolen, moet u begrijpen waarom de praktijk zo’n verschil maakt.

Slijper

Verschillende partijen stellen verschillende schoonmaakschema’s voor. Als het erop aankomt, is het aan jou om te beslissen hoe vaak je je koffiemolen wilt of kunt reinigen. Het hangt ook af van hoe vaak u uw grinder in het algemeen gebruikt. Sommigen stellen voor om de molen na elk gebruik schoon te maken, terwijl anderen suggereren dit een keer per week te doen. Zoek uit wat voor u werkt en houd u aan uw schema. Door de molen regelmatig schoon te maken, wordt het proces consequent gemakkelijk.

Er zijn een paar verschillende reinigingsmethoden die u mogelijk zoekt. Als u enkele van die kleine deeltjes die vastzitten in de koffiemolen zo snel mogelijk wilt verwijderen, kunt u deze eenvoudige reinigingsmethoden proberen:

Rijst:

Neem een ​​handvol ongekookte instant rijst en doe het in de molen. Laat de molen ongeveer een minuut draaien, of totdat de rijst eruit ziet als stof. De rijst verwijdert ingesloten gronden en helpt bij het verwijderen van slechte geuren. Dump de rijst. U wilt dit proces herhalen totdat de rijst er schoon en wit uitkomt.

Rijst

Zout:

Laat wat koosjer zout door je molen lopen. Het zout absorbeert de oliën en geuren zonder er zelf een aan te maken. Net als bij de rijst, moet je misschien een paar keer zout doorlopen om alle aangekoekte deeltjes echt los te maken.

Brood:

Als je geen rijst hebt en geen zout wilt gebruiken, kun je ook proberen je molen schoon te maken met oud, wit brood. Dit werkt op dezelfde manier als zout en rijst, maar met deze methode gebruik je niet per se voedsel dat nog eetbaar is. Nogmaals, misschien wil je een paar keer brood doornemen om de slechte dingen echt op te lossen.

Brood

Havermout:

Sommigen suggereren dat je ook havermout kunt gebruiken voor hetzelfde doel.

Suiker:

Suiker kan ook op dezelfde manier worden gebruikt, maar dit is een van de methoden die echt meer kan helpen bij slechte geur dan overgebleven deeltjes.

Welke van deze methoden u ook probeert, zorg ervoor dat u de koffiemolen afveegt als u klaar bent. U moet een droge papieren handdoek gebruiken om hem eerst af te vegen, dan een vochtige papieren handdoek en dan weer een droge. Misschien wilt u zelfs een molenborstel kopen, die u gemakkelijk in de vaatwasser wast.

Hoe u uw koffiemolen reinigt

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Scroll to top